Tietoja Voltasta

Volta on yksi Pohjoismaiden suurimmista ja vanhimmista pölynimuri- ja tarvikemerkeistä

Vuodesta 1934 alkaen Volta on ollut osa Electroluxia. Seuraavan linkin kautta saat lisätietoja Electroluxista: Electrolux Group.

Voltan historia sai alkunsa Ulvsundassa vuonna 1915

Vuonna 1915 Friedrich Jaeger ja kenraalimajuri Geijer perustivat yrityksen nimeltä Elektriska AB Volta. He rakensivat tehtaan Tukholmaan Ulvsundan kaupunginosaan ja alkoivat valmistaa erilaisia kodin sähkölaitteita.

Puhdasta jälkeä valtiopäivätalossa

Vanhojen esitteiden mukaan Volta valmisti 1930-luvun aikana muun muassa pölynimuria nimeltä Salus Major. Sen kerrottiin olevan ”maailman suurin ja tehokkain siirrettävä pölynimuri”.

Vuonna 1930 Salus Major maksoi 675 kruunua. Tämän päivän arvoksi laskettuna hinta olisi noin 16 900 kruunua. Salus Major oli tarkoitettu pankkien, teollisuuslaitoksien, kasarmien ja kirkkojen puhdistamiseen. On olemassa jopa kuvia, joissa sitä käytetään Tukholman valtiopäivätalossa.

Vanha Volta-mainos

Volta joka kotiin

Voltan mallistoa kehitettiin vuosien kuluessa. Pölynimurien lisäksi 1930-luvulla valmistettiin ja myytiin muun muassa liesiä, uuneja, kuumavesivaraajia, silitysrautoja ja keittolevyjä.

Pölynimurit ovat tuoteryhmä, johon Volta on panostanut eniten, ja vuosien mittaan markkinoille on tuotu yli 45 erilaista mallia.

Monille Volta on ollut itsestään selvä valinta, ja kaiken kaikkiaan Volta-pölynimureita on myyty pohjoismaisiin koteihin miljoonittain.