Siivousvinkkejä

Toisinaan voi käydä niin, ettei siivoukseen ole aikaa tai intoa. Kuitenkin oikeita välineitä ja tekniikkaa käyttämällä siivous sujuu nopeasti, eikä sen tarvitse olla ikävää. Lue tästä vinkkejä ja niksejä, joiden avulla siivoaminen on tehokkaampaa ja mukavampaa.

Käsi ja hajuvesi

15 minuuttia – kiire

Tee kuin Peppi Pitkätossu ja leikkaa vanha T-paita kahtia, kostuta se haalealla vedellä ja pienellä määrällä puhdistusainetta. Kääri jalkojen ympärille ja liu’u menemään. Saat puhtaat lattiat nopeasti. 

Pariskunta, joka tiskaa

1 tunti – nopea siivous

Laita mieluista musiikkia soimaan. Siivoamiseen tarvittavaa lisäenergiaa saat helposti, kun soitat hyvää musiikkia riittävän kovaa, että kuulet sen siivoamisen yli. Tehkää yhteistyötä ja jakakaa huoneet solidaarisesti (kylpyhuone ja keittiö mukaan lukien). Avaa ikkunat ammolleen. Tyhjennä roskapussi ja roskakorit.

Nainen joka pesee ikkunoita

3 tuntia – sopivan tehokas siivous

Laita soimaan piristävää musiikkia. Vaihda rennot vaatteet ylle. Korjaa pois kaikki esillä ja hajallaan oleva. Tyhjennä roskakorit ja roskapussit. Arvioi tilanne ja jaa huone tai asunto pienempiin alueisiin.

Suuri ja puhdas olohuone

Suursiivous

Kunnon suursiivous mattojen piiskauksineen, imurointeineen ja luuttuamisineen tarvitsee tehdä enimmillään kahden viikon välein. Jos teet pikasiivouksen supertehokkaasti viikonloppuisin, neljä kertaa vuodessa saattaa riittää.

Maton imuroiminen

Oikeat siivousvälineet

Siivoaminen on ilman muuta välineurheilua. Oikeilla välineillä selviät suurestakin urakasta. Tarkastele siivouskomerosi sisältöä. Onko sinulla kotona oikea perusvarustus?

Poika, joka pyyhii pöytää

Hauskempaa siivousta

Kuulutko niihin, jotka lahjovat ja motivoivat palkinnolla, niihin, jotka jakelevat selkeitä käskyjä, vai niihin, jotka käyttävät apunaan luetteloa, jotta koko perhe saadaan mukaan siivoukseen?

Laituri ja kesäinen järvi

Siivoa ympäristöystävällisesti

Tee jotain ympäristön puolesta joka kerta kun imuroit tai siivoat. Jos imuroit ympäristöystävällisellä pölynimurilla, vähennät hiilidioksidipäästöjäsi tuntuvasti ja säästät energiaa.